Фарширована скумбрія в духовці: пальчики оближеш

Традиційна кулінарна наука пропонує нам сотні різновидів рецептів риби в маринаді з приправами. Особливо смачна скумбрія з цибулею і помідорами. Готується вона досить швидко, а виходить апетитною.

Виглядає така риба чудово на повсякденному і святковому столі.

Подана доброзичливою гостинною господинею, вона буде кращою прикрасою. Гості не зможу відірватися від страви. Навчитися готувати її зможуть навіть початківці. Освойте ази кулінарії вже зараз, і ви не зможете встояти.

Щоб запекти скумбрію в духовці вам знадобиться:

–  2 скумбрії

– 1 помідора

– 1 цибулина

–  половинка лимону

–  3 ст. л. олії.

–  1 ст. л. соусу соєвого

–  приправи до риби — половина ч. л.

–  майонез — ложка ст.

–  пучок петрушки

–  Сіль і перець за смаком

Як готувати:

Насамперед, готуємо продукти. Слід помити овочі та почистити рибу. Виймаємо у скумбрії нутрощі, відрізаємо голову і плавники. Вона може бути злегка підмороженою, щоб зробити це було простіше.

Маринад готується таким чином: змішуються олія, соєвий соус, приправи і сіль. Після чого переходимо до випічки. Стелимо фольгу на деко і викладаємо намазану всередині і зовні маринадом рибу. Нехай полежить протягом 15 хвилин.

Духовку в цей час слід включити для розігріву. Цибулю, помідор і лимон потрібно очистити і порізати. Фаршируйте скумбрію овочами в перевернутому догори вигляді, щоб не втрачати дорогоцінний сік.

Змастіть рибу майонезом, збризніть лимонним соком і притрусіть петрушкою. Накрийте фольгою і поставте в духовку на півгодини при температурі 180 градусів. Після цього залиште скумбрію пектись, знявши фольгу, ще на 10 хвилин для золотистої скоринки.

Даний рецепт відноситься до одних з найлегших у виконанні. Однак в готовому вигляді він такий, що можна позаздрити фантазії і таланту господині. Кличте гостей спробувати ваш витвір кулінарного мистецтва.

Смачного!

×

Натисніть вподобати