Фарширована скумбрія в духовці: пальчики оближеш
Традиційна кулінарна наука пропонує нам сотні різновидів рецептів риби в маринаді з приправами. Особливо смачна скумбрія з цибулею і помідорами. Готується вона досить швидко, а виходить апетитною.
Виглядає така риба чудово на повсякденному і святковому столі.
Подана доброзичливою гостинною господинею, вона буде кращою прикрасою. Гості не зможу відірватися від страви. Навчитися готувати її зможуть навіть початківці. Освойте ази кулінарії вже зараз, і ви не зможете встояти.
Щоб запекти скумбрію в духовці вам знадобиться:
– 2 скумбрії
– 1 помідора
– 1 цибулина
– половинка лимону
– 3 ст. л. олії.
– 1 ст. л. соусу соєвого
– приправи до риби — половина ч. л.
– майонез — ложка ст.
– пучок петрушки
– Сіль і перець за смаком
Як готувати:
Насамперед, готуємо продукти. Слід помити овочі та почистити рибу. Виймаємо у скумбрії нутрощі, відрізаємо голову і плавники. Вона може бути злегка підмороженою, щоб зробити це було простіше.
Маринад готується таким чином: змішуються олія, соєвий соус, приправи і сіль. Після чого переходимо до випічки. Стелимо фольгу на деко і викладаємо намазану всередині і зовні маринадом рибу. Нехай полежить протягом 15 хвилин.
Духовку в цей час слід включити для розігріву. Цибулю, помідор і лимон потрібно очистити і порізати. Фаршируйте скумбрію овочами в перевернутому догори вигляді, щоб не втрачати дорогоцінний сік.
Змастіть рибу майонезом, збризніть лимонним соком і притрусіть петрушкою. Накрийте фольгою і поставте в духовку на півгодини при температурі 180 градусів. Після цього залиште скумбрію пектись, знявши фольгу, ще на 10 хвилин для золотистої скоринки.
Даний рецепт відноситься до одних з найлегших у виконанні. Однак в готовому вигляді він такий, що можна позаздрити фантазії і таланту господині. Кличте гостей спробувати ваш витвір кулінарного мистецтва.
Смачного!