Кабачки з кетчупом чилі! Смачніше просто немає — цей рецепт найсмачніший

Кабачки закриті з кетчупом чилі виходять хрусткими, з гостреньким, солодкуватим смаком, чимось схожі на болгарські огірочки.

Для приготування вам будуть необхідні такі інгредієнти:

  • кабачки, 5 кг.
  • часник, по 2 зубчики на 1 л баночку.
  • перець духмяний по 2 шт на банку.
  • перець чорний по 6 шт на банку.

Для приготування маринаду вам необхідно:

  • вода, 3.5 л.
  • сіль, 5 ст.л.
  • цукор, 2 чашки (чашка 200 г).
  • кетчуп чилі 560 г (2 упаковки).
  • оцет 9%, 400 мл.

Процес приготування:

Кабачки добре промиваємо.

Кабачки ріжемо півкільцями по 1 см завтовшки.

У кожну літрову банку укладаємо всі спеції.

Укладаємо кабачки щільно.

Для маринаду змішуємо в каструлі холодну воду, сіль і цукор, кетчуп і оцет. Заливаємо маринадом банки до самого верху.

Накриваємо банки кришками.

У каструлю на дно кладемо рушник, ставимо банки, наливаємо холодну воду трохи вище половини.

Доводимо до кипіння і стерилізуємо протягом 15 хвилин.

Закручуємо кришки, перевертаємо банки, вкутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Зберігаємо в підвалі або в коморі при кімнатній температурі.

Порада: вибираємо молоді кабачки, які володіють природною солодкістю — вони виходять в цьому рецепті найвдаліше.

×

Натисніть вподобати