Картопляні пиріжки з грибами. Покроковий рецепт.

Інгредієнти для тіста:

— 5-6 середніх картоплин.

— 2 яйця.

— 50 г твердого сиру.

2 столові ложки з гіркою борошна.

сіль за смаком.

Інгредієнти для начинки:

— 800 г заморожених білих грибів.

— 2 середні цибулини.

— пучок кропу.

— сіль, перець за смаком.

— рослинне + вершкове масло для смаження.

Приготування:

Для початку треба розморозити грибочки, і злити з них рідину. Картоплю миємо і ставимо варитися в мундирах. Поки вона вариться, готуємо начинку. Гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо на суміші рослинного і вершкового масла. Нехай випарується вся волога, а гриби почнуть підрум’янюватися.

Цибулю почистити, дрібно нашаткувати і теж підсмажити на олії до золотистого і навіть легкого хрускоту. Кріп просто дрібно порізати. Змішуємо гриби, цибулю, кріп. Додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо. Начинка готова.

Приступаємо до тіста. З вареної картоплі зливаємо воду, трохи охолоджуємо, поки зможуть терпіти пальці, і очищуємо від шкірки.

Потім її треба потовкти, або прокрутити через м’ясорубку. В останньому випадку тісто виходить більш еластичним.

Жовтки відділяємо від білків і додаємо в картоплю. Солимо. Туди ж можна додати улюблені спеції і зелень. У мене був дрібно-тертий пармезан, додала приблизно 2 великих жмені.

Після цього починаємо місити тісто руками. Коли все рівномірно змішається, додаємо туди злегка збиті білки, перемішуємо. Потім висипаємо на стіл борошно, викладаємо картопляну масу і починаємо місити, поки вона не забере всю муку і не стане еластичною. Тісто готове.

З тіста формуємо кульки розміром з куряче яйце. Не забувайте весь час посипати борошном стіл і руки, хоч тісто і досить еластичне, але все одно липке.

У сковорідку наливаємо рослинне масло і ставимо нагріватися. А самі починаємо ліпити пиріжки. Кульку з тіста на присипаному борошном столі розминаємо в коржик діаметром 10-12 см.

Потім акуратно беремо її в ліву руку, а правою викладаємо на середину столову ложку начинки. Краї коржика з’єднуємо і вже на столі защипуємо краї.

Пиріжок перевертаємо швом вниз і надаємо йому овально-приплющену форму. Так робимо з усіма кульками.

Спочатку я вирішила зліпити відразу всі пиріжки, але потім до мене дійшло, що з часом вони починають прилипати до столу, навіть з борошном. Так що краще ліпити і відразу ж смажити, тим більше що ліпляться вони дуже швидко, ніякої мороки.

Обсмажуємо з двох сторін, спочатку швом вниз, до рум’яної скоринки. Ось і все! Пиріжки готові! Подаємо зі сметаною і свіжою зеленню.

Смачного!

×

Натисніть вподобати