М’яка нуга з горіхами і курагою

Інгредієнти:

— 2/3 склянки меду.

— 2 яєчних білка.

— 1 стакан обсмаженого мигдалю.

— 1/2 склянки нарізаної кураги.

— цедра половини лимона.

Приготування:

Підготуйте глибоке деко, застеліть його пергаментом для випічки або восковим папером.

Мед викладіть в термостійку миску і поставте на водяну баню. Дайте меду час розтопитися, в цей час збийте білки до стійких піків.

Введіть їх в теплий рідкий мед і перемішайте дерев’яною ложкою до однорідної маси. Маса буде в’язкою, кольору карамелі. Продовжуйте помішувати до загустіння і більш світлого кольору (приблизно 30-40 хвилин).

Потім додайте горіхи, курагу і цедру. Миска все ще має стояти на водяній бані. Продовжуйте помішувати до практично білого кольору.

Помішувати має ставати все складніше. Перекладіть масу в форму, зверху закрийте також папером для випічки. Залиште деко і солодощі остигати в сухому місці на пару годин, а краще на ніч.

Після того, як нуга застигла, наріжте її на довгі смужки дуже гострим ножем.

Оберніть нугу в пергамент і зберігайте в сухому прохолодному місці або в холодильнику. Смачного!

×

Натисніть вподобати