Рецепт м’якого сметанкового печива, чудове доповнення до чаювання

Інгредієнти:

— вершкове масло — 100 г (розм’якшене, кімнатної температури).

— сметана — 200 г (будь-якої жирності).

— цукор — 0,75 склянки (якщо любите щоб було солодше, можете додати ще трохи цукру).

— ванільний цукор — 1 столова ложка.

— яйця — 2 шт.

борошно — ~ 3,5 склянки.

— розпушувач — 1,5 чайних ложки (можна замінити на 0,5 ч.л. соди, соду не гасити, а розвести в сметані).

— цукор, мак, родзинки, цукрова пудра т.д. (за бажанням).

Приготування:

1. Муку просіяти і з’єднати з розпушувачем. Яйця збити з цукром за допомогою віничка.

2. Додати розм’якшене вершкове масло і перемішати.

3. Добавте сметану і ще раз добре перемішати. Поступово всипати в яєчно-сметанну масу борошно з розпушувачем і замісити м’яке тісто.

Тісто при замісі липне до рук. Введіть в тісто достатню кількість борошна, щоб з тіста можна було сформувати кулю, добре присипте тісто борошном з усіх боків і покладіть в поліетиленовий пакет або обмотайте харчовою плівкою . Тісто покласти в холодильник на 2-3 години.

4. Готове охолоджене тісто розкачати на посипаний борошном стіл в пласт, товщиною, 8мм-1см і вирізати формочкою печиво (вмочивши формочку в борошно). Якщо немає формочок, можна розрізати пласт на ромбики або квадрати.

Вмочити печиво в суміш цукру з маком або після випічки посипати цукровою пудрою, кому як подобається.

Розкласти печиво на сухому деко. Випікати ~ 15-20 хвилин при температурі ~ 180 ° C (час випічки залежить від товщини печива).

Печиво виходить м’яким, розсипчастим і дуже ситним.

×

Натисніть вподобати