Пиріг «Ноктюрн» до вечірнього чаю для «найчарівнішої і найпривабливішої» …
Інгредієнти для тіста :
— Сир — 150 г.
— Олія — 4 ст.л.
— Яйця — 1 шт.,
— Цукор — 2 ст.л.,
— Борошно — 400 г.
— Розпушувач — 5 г. (1,5 ч. л.)
Інгредієнти для начинки:
— Яйця — 3 шт.
— Мандарини свіжі — 600 г.
— Лимон — 1 шт.
— Масло вершкове — 100 г.
— Цукор — 150 г.
— Сир — 750 г.
— Сметана — 225 г.
— Розпушувач — 1 ч.л.

1. Приготування тіста:
Міксером змішати сир з олією, яйцем та цукром, потім всипати просіяне борошно з розпушувачем і замісити тісто.
Форму змастити маслом(у мене форма діаметром 24 см, але можна 26 см) , тісто розкачати, викласти у форму, зробити високі бортики і поставити в холодильник.

2. Приступаємо до приготування начинки: білки відокремлюємо від жовтків, збиваємо їх і ставимо в холодильник. Лимон миємо, натираємо на тертці 1 чайну ложку цедри і віджимаємо 1 столову ложку лимонного соку.
3. Міксером збиваємо розм’якшене вершкове масло, цукор і жовтки. Додаємо сир, сметану, розпушувач, цедру і сік лимона, все добре перемішуємо. Мандарини чистимо, очищуємо від плівок, і кладемо в начинку половину отриманих часточок. Ложкою додаємо збиті білки. Всю суміш ще раз дуже добре перемішуємо.
4. Дістаємо з холодильника форму з тістом, викладаємо сирну масу, зверху викладаємо мандаринові дольки, які залишилися.

5. Кладемо випікати пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо приблизно 60 хвилин. Якщо верх сильно зарум’яниться, можна накрити його фольгою і покласти допікати. Коли пиріг буде готовий, даємо йому охолонути і тільки після цього подаємо на стіл.