Рецепт смачного перчику в солодкому маринаді: на смак це щось фантастичне

Ви не помилитеся, якщо закриєте кілька таких баночок на зиму. Адже перчик виходить неймовірно смачним!

Інгредієнти, які необхідні:

  • Перець три кілограми.
  • Оцет яблучний один стакан.
  • Цукор один стакан.
  • Олія рослинного походження один стакан.
  • Сіль дві ст. л.
  • Вода 1 літр 700 мл.

Покроковий процес приготування:

Перець потрібно відібрати тугий і красивий. Ретельно помити. Всі, що тріснули і зіпсовані відкласти в сторону.

Відрізаємо у перчиків плодоніжки, але не повністю, а так, щоб можна було взяти пальцями.

Велику каструлю наповнюємо водою і поміщаємо на вогонь.

Коли вода закипить, починаємо бланшувати перці. Робити це потрібно три хвилини і найпростіше частинами.

Виловлюємо перчики за допомогою шумівки і складаємо в друшляк, щоб вони трохи охололи.

Готуємо банки, тобто стерилізуємо.

Перці розкладаємо по місткостях і в кожну кладемо по одному або половинці гострого перчика — залежить від розміру банок і наскільки ви любите гостре.

Для маринаду беремо воду, в якій будемо бланшувати перчики.

Розміщуємо її знову на вогонь і як закипить, вливаємо олію, всипаємо цукор і сіль. Розмішуємо, поки все не розчиниться.

Вливаємо оцет і чекаємо, коли закипить. Розливаємо киплячий маринад по банках з перцем. Накриваємо кришками, які потрібно перед цим вимити і обдати окропом.

Стерилізуємо ємності за допомогою водяної бані. 8 хвилин стерилізуються півлітрові баночки, 10 хвилин — літрові.
Загвинчуємо або закочуємо кришками (дивлячись які банки).

Кладемо рушник і ставимо на нього банки догори дригом. Зверху накриваємо іншим рушником. Залишаємо остуджувати.

Зберігаємо в прохолодному місці.

×

Натисніть вподобати