Швидкий рулет на згущеному молоці
Дуже смачний рулетик, а головне — дуже швидко і легко готувати!
Отже, нам потрібно (на 20-22 шматочка):
Для тіста:
— згущене молоко — 1 банка.
— яйце куряче — 2 шт.
— сіль — щіпка.
— сода — 1/2 ч.л.
— лимон — для погашення соди.
— борошно — 1 ст.
— соняшникова олія — для змащування деко.
Для начинки: можна використати сирну масу з фруктами, варення, або любий інший крем чи масу, яка вам до вподоби.
Я вирішила зробити начинку з сирної маси з курагою (200-300 г.), але з варенням рулет виходить трохи вологіший, хоча чоловікові дуже сподобався з сиром. У мене з’явилася ідея на майбутнє — просочити корж чимось спиртним, або капучіно, ось тоді проблема «сухості» має вирішитися.
Приготування:
1. У глибоку посудину виливаємо згущене молоко, додаємо яйця, все вимішуємо віничком. З половинки лимона видавлюємо сік і погашуємо ним соду. Додавши дрібку солі, поступово висипаємо борошно і перемішуємо все до отримання рідкого тіста однорідної консистенції.

2. Готове тісто виливаємо на застелене папером і змащене олією деко, та допомагаємо йому рівномірно розтектися.

3. Кладемо деко в розігріту до 150 гр. духовку на 20-25 хвилин. Коли тісто злегка піднялося і підрум’янилося, дістаємо його з духовки і змащуємо підготовленим кремом (сирну масу я купила в магазині). Ось саме тут я б спочатку змастила корж чимось спиртним перед тим, як змащувати сиром.

Акуратно скручуємо корж в рулет, намагаючись не допускати появи тріщин з боків. У мене корж вийшов, як мені здається, занадто пишним (можливо замале деко), але згорнувся приємним на вигляд рулетиком.

Смачного!