Швидкий рулет на згущеному молоці

Дуже смачний рулетик, а головне —  дуже швидко і легко готувати! 

Отже, нам потрібно (на 20-22 шматочка):

Для тіста:

— згущене молоко — 1 банка.

— яйце куряче — 2 шт.

— сіль — щіпка.

— сода — 1/2 ч.л.

— лимон — для погашення соди.

— борошно — 1 ст.

— соняшникова олія — ​​для змащування деко.

Для начинки: можна використати сирну масу з фруктами, варення, або любий інший крем чи масу, яка вам до вподоби.

Я вирішила зробити начинку з сирної маси з курагою (200-300 г.), але  з варенням рулет виходить трохи вологіший, хоча чоловікові дуже сподобався  з сиром. У мене з’явилася ідея на майбутнє — просочити корж чимось спиртним, або капучіно, ось тоді проблема «сухості» має вирішитися.

Приготування:

1. У глибоку посудину виливаємо згущене молоко, додаємо яйця, все вимішуємо віничком. З половинки лимона видавлюємо сік і погашуємо ним соду. Додавши дрібку солі, поступово висипаємо борошно і перемішуємо все до отримання рідкого тіста однорідної консистенції.

2. Готове тісто виливаємо на застелене папером і змащене олією деко, та допомагаємо йому рівномірно розтектися.

3. Кладемо деко в розігріту до 150 гр. духовку на 20-25 хвилин. Коли тісто злегка піднялося і підрум’янилося, дістаємо його з духовки і змащуємо підготовленим кремом (сирну масу я купила в магазині). Ось саме тут я б спочатку змастила корж чимось спиртним перед тим, як змащувати сиром.

Акуратно скручуємо корж в рулет, намагаючись не допускати появи тріщин з боків. У мене корж вийшов, як мені здається, занадто пишним (можливо замале деко), але згорнувся приємним на вигляд рулетиком.

Смачного!

×

Натисніть вподобати