«Корн Дог» або сосиска в тісті — неймовірна смакота
Інгредієнти:
— Борошно — 100 гр.
— Кукурудзяне борошно — 100 гр.
— Цукор — 3 ст.л.
— Паприка — 1 ст.л.
— Сода — 1,5 ч.л.
— Розпушувач — 1 ч.л.
— Сіль — 0,5 ч.л.
— Яйце — 1 шт.
— Молоко — 1 ст.
— Сосиски — 6 шт.
— Олія для смаження — 300 мл.
Приготування:
Спершу потрібно змішати сухі інгредієнти. Відразу скажу — кукурудзяна мука тут потрібна, саме вона дає правильний смак.

Гарненько перемішавши сухі інгредієнти, додаємо яйце і поступово вливаємо молоко. Тісто має бути дуже густим, регулюйте консистенцію молоком або борошном.

Сосиски нанизуємо на шпажки. Потрібно обваляти їх у борошні, щоб вони краще тримали на собі тісто. Це дуже важливо.

Тепер хитрість, тісто потрібно перелити в максимально вузьку і високу посудину. Добре підходять коктейльні склянки або якісь невеликі вазочки. Це потрібно для того, щоб ми могли вільно опускати сосиски в тісто.

Наливаємо в сковороду олії (приблизно 2 см) і гарненько нагріваємо. Потім опускаємо сосиску повністю в тісто і акуратно виймаємо, трохи прокручуючи шпажку. Це потрібно для того, щоб тісто не пішло грудочками, а ніби обволікало сосиску.

Тепер обсмажуємо сосиски в олії. Тут знову секрет: щоб кляр вийшов гладким і круглим, потрібно весь час повертати сосиску в олії, особливо в перші хвилини. Тобто поклали, бачите, що тісто трохи зчепилося — тут же повертаєте і так по колу, якщо з’являються куточки тіста (адже дно сковороди плоске), акуратно пропрасовуйте їх лопаткою.

Кляр повинен вийти золотистим. Не перетримуйте його, але і не залишайте занадто світлим — тісто всередині буде сирим. Як і всі страви які готуються на олії — готові корн доги потрібно висушити на паперових рушниках.

Подавати ідеально з кетчупом і гірчицею, можна використовувати гострі соуси. Смак приголомшливий. Це не схоже на звичне нам тісто, кляр виходить в міру хрустким, дуже ніжним завдяки кукурудзі. Смак насичений і класно поєднується з сосискою.