Французький торт «Крепвіль», «Наполеон» відпочиває.

Приготування займає приблизно 80 хв. У мене форма для торта діаметром 22 см. За рецептом виходить 12 порцій.

Інгредієнти :

Тісто для коржів:

— 80 г вершкового масла кімнатної температури.

— 100 г цукру.

— 2 яйця.

— 300 мл молока.

— 1/2 ч. ложки розпушувача.

-800-900 г борошна.

Заварний крем зі згущеним молоком:

— 650 мл молока.

— ванілін ( але за рецептом має бути насіння 1 стручка ванілі).

— 3 яйця.

— 4 столові ложки крохмалю.

— 1 банка вареного згущеного молока.

— 120 г вершкового масла кімнатної температури.

Приготування коржів:

1. У мисці збити міксером вершкове масло з цукром.

2. Додати яйця і ще раз збити міксером.

3. Додати молоко, перемішати.

4. Частину борошна змішати з розпушувачем, просіяти і додати до масло-молочної суміші. Поступово додати все борошно. Дивіться по консистенції тісто повинно вийти м’яким, але не повинно липнути до рук. Накрийте миску з тістом і дайте постояти в теплому місці півгодини. (Тим часом можна приготувати заварний крем).

5. Духовку розігріти до 170 С.

6. Тісто скатайте в «ковбаску» і розділіть на 20 рівних частин.

7. Кожну частину дуже тонко розкачати до потрібного розміру (у мене 22 см). Я робила так: розкачувала тісто на силіконовому килимку, тісто до нього добре приставало і не «сідало». Потім відразу ж вирізала кільцем для тортів круг потрібного діаметру перекладала на деко разом з обрізками тіста, після випічки вони стають золотистого кольору, як раз підходить для обсипання торта. Поки випікався один корж, розкачувала інший. І так чергуючи всі 20 коржів. Коржі випікала приблизно 4-5 хвилин, до злегка золотистого кольору. Я рекомендую заздалегідь приготувати крем і відразу, поки ще коржі теплі, змащувати їх кремом, так вони не підсохнуть і не вигнуться, а торт вийде рівний і акуратний.

8. Обрізки від коржів подрібніть до бажаного розміру або зовсім в дрібну крихту і залиште їх для покриття торта.

Приготування заварного крему:

1. У сотейник налийте молоко і додайте ванілін (або насіння 1 стручка ванілі), доведіть до кипіння.

2. Поки молоко нагрівається, в мисці збийте яйця і крохмаль до побіління і збільшення в об’ємі.

3. Продовжуючи збивати яйця, влийте гаряче молоко і ще трохи перемішайте.

4. Поверніть суміш на вогонь і варіть до загустіння, постійно помішуючи щоб не утворювалися грудочки. У разі, якщо грудочки все-таки з’явилися, протріть суміш через сито. Остудіть заварний крем.

5. Вершкове масло збийте з вареним згущеним молоком. Продукти повинні бути кімнатної температури.

6. Змішайте заварний і масляний крем.

Збираємо торт:

Кожен корж густо змастіть кремом. Не забудьте залишити крем для верхнього коржа та боків торта. Обрізки від коржів подрібніть в крихти і обсипте змащений кремом торт. Покладіть торт на ніч у холодильник, щоб він добре просочився.

Смачного!

×

Натисніть вподобати