Торт «Вишневий поцілунок»

Цей тортик мені дуже-дуже сподобався. Дуже м’який корж, ніжний крем, хороша пропитка. Все просто чудово. Я думаю, що поєднання солодкого з кислим всіх задовольнить. Варто приготувати.

Інгредієнти для тіста:

— Яйце — 2 шт.

— Борошно — 1,5 скл.

— Цукор — 0,5 скл .

— Молоко згущене — 0,5 банки.

— Сметана — 200 г.

— Сода (погасити) — 1 ч. л.

— Какао-порошок — 2 ст.л.

Для крему:

— Яйце — 1 шт.

— Борошно-1 ст.л. з гіркою.

— Цукор — 3 ст.л .

— Молоко згущене — 0,5 бан.

— Молоко — 1 скл.

— Масло вершкове — 200 г.

Для прикраси і просочення:

— Вишня (заморожена) — 300 г.

— Лікер (амаретто, можна коньяк) — 3 ст. л.

— Глазур*.

Приготування:

Інгредієнти для тіста змішуємо в комбайні (або міксером) яйця, цукор, какао-порошок і чайну ложку соди (погашеної оцтом або соком лимона).
Додаємо борошно, сметану і половину банки згущеного молока. Тісто буде рідкувате.

Виливаємо тісто в деко, вистелене папером для випічки (враховуємо, що тісто підніметься на висоту 2-3 см). Печемо при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин. Готовність тіста перевірити сірником або зубочисткою.

Приготування крему:

Для крему як слід змішуємо яйце, столову ложку з гіркою борошна, цукор і склянку молока. Ставимо на вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння, на повільному вогні варимо до загустіння. Охолоджуємо.

Вершкове масло збиваємо міксером на повільній швидкості.
Додаємо остиглий крем, збиваємо до однорідності. Потім вливаємо згущене молоко (половину банки), збиваємо повільно, а потім ще дві-три хвилини на максимальній швидкості, щоб вийшов легкий, повітряний крем.

Збираємо торт:

Вишню розморожуємо, сік що стік змішуємо з амаретто (або коньяком, або чим-небудь іншим — за смаком) і будемо використовувати для просочення коржів.

Розрізати корж на 3 частини, одну порубати квадратиками.
Кладемо на тарілку корж, просочуємо сумішшю соку і амаретто, далі — крем і вишня.

Наступний корж, полити кремом, викласти вишню, потім шматочки рубленого коржа, знову крем і вишня. Полити торт глазур’ю.

Глазур*
— 6 с. л. цукру.
— 2 с. л. какао.
— 3 с. л. гарячого молока.
— 50 г. масла.

Щоб вийшла гарна глазур, треба обов’язково дотримуватися пропорції. Все це змішуємо і ставимо на плиту весь час помішуючи. Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Головне щоб розтанув цукор. Знімаємо з плити, чекаємо хвилину-дві і готово, можна поливати торт.

×

Натисніть вподобати