Як приготувати торт «Прага» щоб всі ахнули. Ділюся рецептиком.

Як приготувати торт «Прага» щоб всі ахнули. Ділюся рецептиком. Обов’язково спробуйте.

Інгредіенти для тіста:

У мене прямокутна форма я випікаю 1 корж і розрізаю його на 3 або 4 рівні частини:

—  0.5 ст. цукру.

—  2 яйця.

— 200 г. сметани (15-20%).

— 1/2 банки згущеного молока.

—  50 г. темного шоколаду (75% какао).

—  3 ст.л. какао.

— 1 ст. борошна.

— 1.ч.л. розпушувача.

— ванілін.

Для крему-глазурі:

— 100 г. вершкового масла.

— 1/2 банки згущеного молока.

— 50 г. темного шоколаду (половину тієї плитки, яку використовували в тісто).

Сиропу для пропитки коржів:

— 3 ч.л. з гіркою розчинної кави.

— 3 ч.л. цукру.

—  1/2 ст. кипятку (або гарячої кип’яченої води).

 — 1 ч.л. коньяку (за бажанням).

Приготування: 

Яйця з цукром збити в піну, додати сметану, згущене молоко, розтоплений на водяній бані шоколад і какао. Ще раз збити. Борошно, розпушувач і ванілін змішати, просіяти. Додати в тісто і перемішати ложкою (не міксером). Випікати при температурі 180 градусів. Готовність пробувати зубочисткою.

Крем-глазур:

Масло розм’якшити при кімнатній температурі, додати згущене молоко і розтоплений на водяній бані шоколад. Збити все за допомогою міксера. Має вийти кремо-подібна  блискуча глазур.

Сироп для коржів:

Щоб приготувати сироп потрібно просто перемішати всі інгредієнти, щоб розчинилися.

Тепер збираємо тортик. Кожен корж просочуємо сиропом і промазуємо кремом-глазур’ю. За бажанням  перед тим, як  покласти глазур можна змастити корж тонким слоєм абрикосового варення, а потім глазур’ю. А після ставимо в холодильник. Можна прикрасити грецькими горіхами.

×

Натисніть вподобати