Як приготувати торт «Прага» щоб всі ахнули. Ділюся рецептиком.
Як приготувати торт «Прага» щоб всі ахнули. Ділюся рецептиком. Обов’язково спробуйте.
Інгредіенти для тіста:
У мене прямокутна форма я випікаю 1 корж і розрізаю його на 3 або 4 рівні частини:
— 0.5 ст. цукру.
— 2 яйця.
— 200 г. сметани (15-20%).
— 1/2 банки згущеного молока.
— 50 г. темного шоколаду (75% какао).
— 3 ст.л. какао.
— 1 ст. борошна.
— 1.ч.л. розпушувача.
— ванілін.
Для крему-глазурі:
— 100 г. вершкового масла.
— 1/2 банки згущеного молока.
— 50 г. темного шоколаду (половину тієї плитки, яку використовували в тісто).
Сиропу для пропитки коржів:
— 3 ч.л. з гіркою розчинної кави.
— 3 ч.л. цукру.
— 1/2 ст. кипятку (або гарячої кип’яченої води).
— 1 ч.л. коньяку (за бажанням).
Приготування:
Яйця з цукром збити в піну, додати сметану, згущене молоко, розтоплений на водяній бані шоколад і какао. Ще раз збити. Борошно, розпушувач і ванілін змішати, просіяти. Додати в тісто і перемішати ложкою (не міксером). Випікати при температурі 180 градусів. Готовність пробувати зубочисткою.
Крем-глазур:
Масло розм’якшити при кімнатній температурі, додати згущене молоко і розтоплений на водяній бані шоколад. Збити все за допомогою міксера. Має вийти кремо-подібна блискуча глазур.
⠀
Сироп для коржів:
Щоб приготувати сироп потрібно просто перемішати всі інгредієнти, щоб розчинилися.
Тепер збираємо тортик. Кожен корж просочуємо сиропом і промазуємо кремом-глазур’ю. За бажанням перед тим, як покласти глазур можна змастити корж тонким слоєм абрикосового варення, а потім глазур’ю. А після ставимо в холодильник. Можна прикрасити грецькими горіхами.