З простим кетчупом не порівняти: рецепт соусу для піци від нью-йоркського шеф-кухаря

Цей соус я готую досить часто. Його можна зберігати в холодильнику приблизно два тижні. Але я розкладаю його по пакетах із застібкою і ставлю в морозильну камеру. Дуже виручає в сезон, коли свіжі томати дуже смачні і можна зробити заготовку на майбутнє.

Щоб приготувати соус «Нью-Йорк», нам знадобляться такі інгредієнти:

– 800 грам томатів

– декілька столових ложок вершкового масла

– головку цибулі

– два зубчики часнику

– столову ложку оливкової олії

– 1,5 чайні ложки орегано

– половину чайної ложки солі

– щіпку гострого перцю

– чайну ложку цукру

– при необхідності сіль, по своєму смаку

Приготування соусу для піци:

Щоб структура соусу була насправді дуже ніжною, томати потрібно очистити. Для цього можна зробити декілька надрізів, облити їх окропом або залишити в ньому на хвилинку. Після поливають холодною водою. Тепер шкіру можна буде зняти дуже просто і швидко.

Томати ріжуть на шматочки, відправляють в чашу блендера і подрібнюють до стану однорідного пюре. Також можна використовувати і м’ясорубкою. Сік також залишають.

Тепер потрібно відправити на сковорідку масло та оливкову олію. Коли масло розтопиться, додають орегано, перець, сіль і цукор. Кладуть зубчики часнику. Все смажать, помішуючи, близько трьох хвилин. До слова, я часто беру НЕ мелений червоний перець, а його пластівці. Мені здається, що в такому вигляді перець більш ароматний і гострий. Ви ж можете взяти будь-якій, навіть свіжий, або просто невеликий шматочок для пікатності.

Після вміст сковороди перекладають в каструлю, додають томати. Цибулю чистять, ріжуть на половинки і кладуть в каструльку. Все варять приблизно годину, помішуючи час від часу.

Після видаляють часник і цибулю, вони вже віддали свій аромат. Пробують соус на смак. При необхідності використовують ще трохи солі.

Готовому соусу дають повністю охолонути, а вже потім укладають по скляну ємність або ж по спеціальних пакетах для морозильної камери.

Сподобалася стаття? Підтримайте лайком! ❤️

×

Натисніть вподобати